Prinses Beatrix opent expositie Utopia

Op maandag 24 en maandag 31 december is het museum extra geopend

1

Prinses Beatrix opent expositie Utopia

Prinses Beatrix opent expositie Utopia

Wij willen prinses Beatrix van harte feliciteren met haar 80ste verjaardag. 

De prinses is een groot liefhebber van kunst. Al sinds haar 10e volgt ze beeldhouwles en tot op de dag van vandaag gaat beeldhouwster Tony van der Vorst nog ééns per week langs om de prinses te begeleiden in dit creatief proces.

Één van de kunstenaars die prinses Beatrix zeer bewonderde is André Volten (1925 - 2002). In 1981 kreeg André Volten een koninklijke onderscheiding: officier in de orde van Oranje Nassau. In1988 heeft hij voor de tuin van het koninklijk paleis Huis ten Bosch een sculptuur gemaakt en in 1998 werd hij onderscheiden in de ‘Huisorde van Oranje in goud voor Kunsten en Wetenschappen.

André Volten (1925 - 2002) behoorde tot de voorhoede van de abstracte beeldhouwkunst in Nederland. Talrijke sculpturen, vrijwel altijd in staal, staan overal in het land opgesteld op prominente plekken zoals voor de Stopera en aan de IJ-oever in Amsterdam en op het Jaarbeursplein in Utrecht. Zijn werk is vaak volledig geïntegreerd in de leefomgeving; het maakt deel uit van de stedelijke inrichting of van de architectuur.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix opent vrijdag 9 februari in Museum Beelden aan Zee de tentoonstelling Utopia van André Volten.

De tentoonstelling kan worden bezichtigd van 9 februari tot en met 25 mei 2018.

(Let op: het museum sluit 9 februari om 16.00)