Gips Talk met Dick van Broekhuizen x The Hague Contemporary

Gips Talk met Dick van Broekhuizen x The Hague Contemporary

Gips Talk met Dick van Broekhuizen x The Hague Contemporary

Tijdens het The Hague Contemporary Weekend 2018 (6 t/m 8 juli) zullen er Artist Talks plaatsvinden in verschillende musea, galleries en andere kunstinstellingen. Op zondag 8 juli gaat Adriana Gonzalez Hulshof, programma maker / cultureel promoter van hedendaagse kunst en performance art en stichter van het Amsterdam Art | Weekend, in gesprek met conservator Dick van Broekhuizen. 

Iedereen kent wel een standbeeld in Nederland. In de vele monumenten die Nederland rijk is, zien we vaak iets terug van onze vaderlandse geschiedenis. In de Gipsotheek, die sinds 14 november 2014 voor het publiek geopend is, wordt het artistieke proces voorafgaand aan deze standbeelden ontrafeld.

De beelden en studies in gips bieden op bijzondere wijze inzicht in het proces van de totstandkoming van moderne beeldhouwkunst in Nederland en documenteren deze ontwikkeling tot in detail.

De collectie is rond twee kerncollecties opgebouwd; de collecties uit de ateliers van beeldhouwers Mari Andriessen en Cor Hund. Naast honderden schetsen en modellen van deze twee beeldhouwers nemen ook Jan Bronner, Federico Carasso, Jaap Kaas en John Rädecker een belangrijke plaats in.

Tijdens de Gips Talk zullen Adriana Gonzalez Hulshof en Dick van Broekhuizen u meenemen door de Gipsotheek en u meer vertellen over de wondere wereld van gips.