Beelden aan Zee

Let op, aangepaste openingstijden wegens wisselweek: 

25.09 t/m 30.09 is de Grote Zaal dicht (50% korting)
02.10 t/m 05.10 is het museum gesloten. 

1

Beelden aan Zee

Beelden aan Zee

Binnen handbereik

Museum Beelden aan Zee maakt beeldhouwkunst toegankelijk voor mensen met een visuele beperking.

Door een speciaal opgeleide medewerker van het museum wordt u samen met uw eventuele begeleider, in een kleine groep rondgeleid langs beelden die aangeraakt mogen worden. Met elkaar bekijken/bevoelen we vorm, textuur en mate van abstractie.

Wanneer?

Dag: elke eerste zaterdag v/d maand

Ontvangst met koffie/thee: 11.00 uur

Rondleiding: 11.30 - 12.45 uur

Prijs: €7,50 per persoon, excl. entree.

Eventuele andere data en tijden op afspraak.

Rondleidingen voor blinden en slechtzienden in museum Beelden aan Zee in Scheveningen bij de expositie van Johan Creten op

Zaterdagen 7 juli, 4 augustus en 1 september a.s., aanvang om 11:00 uur.

De Belgische kunstenaar Johan Creten (1963) is een grote internationale naam op het gebied van hedendaagse beeldhouwkunst. Zijn werk is opgenomen in de meest prestigieuze particuliere collecties. Ook had hij al eens een tentoonstelling in het Louvre in Parijs.

Creten heeft met zijn opmerkelijke keuze voor gebakken en geglazuurde klei gezorgd voor een revival van de keramiek, zoals Picasso dat deed in de jaren ’50.

Zijn werk is monumentaal, kleurig, fascinerend en gelaagd van betekenis. Hij combineert vaak historische verwijzingen met actuele thema’s. Een leuke bijkomstigheid is dat Creten de maker is van één van de 11 Friese fonteinen, nl. de monumentale vleermuisfontein in Bolsward. Meerdere modellen van deze fontein zijn in de tentoonstelling opgenomen. 

Veel van de beelden mogen tijdens de rondleiding worden aangeraakt.

Wijze van aanmelden:

-    Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of 070 3585857, meld op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider.
-    Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.